Yozgat Bozok Üniversitesi'nde öğrenci sayısı 10 bine ulaşacak

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi'nin öğrenci sayısının 9 bini bulduğunu, yeni açılan bölümlerle 2012-2013 eğitim öğretim yılında bu rakamın 10 bine ulaşacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına rağmen hızlı geliştiğini ifade eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, "Fiziki yönden çok hızlı gelişiyoruz, çok sayıda bina inşaatımız var ve bunlara yenileri de ekleniyor. Özellikle akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz araştırma yapmalarına olanak sağlayacak merkezi laboratuarımız tamamlandı, şimdi içinin cihazlarını tamamlıyoruz. Üniversitemizin kampus giriş kapısı tamamlandı çevre düzenlemesi de yapılarak açtık. İktisadi ve idari bilimler fakültesi ek binası, ilahiyat fakültesi ve uygulama camisi inşaatı tamamlandı hizmete açacağız. Öğrencilerimiz ve akademisyen ve diğer personelimiz için çok önemli olan sosyal alanlarda da çalışmalarımızı yaptık. Çarşı binasında dükkan kiralamaları ihalesi yapıldı ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılan kongre ve kültür merkezimiz tamamlandı şimdi 850 kişilik salonun seslendirme ve diğer cihaz işlemlerine yönelik çalışmalarımız sürüyor. İnşallah burasını da bu yıl hizmete açacağız.? dedi.

Kampuste kanalizasyon ve doğalgaz şebekeleri gibi altyapı işlemlerini tamamlayıp, yolları da asfaltlayarak kampusü toz, çamur ve topraktan kurtardıklarını ifade eden Rektör Uçar, "Yaz mevsiminde binalarımızın doğalgaz bağlantısını gerçekleştireceğiz. Kanalizasyon şebekemiz tamam ancak arıtma tesisimiz yoktu bunla ilgili olarak da İller Bankası ile bir anlaşma yaptık. Yine 2012 yılı içerisinde üniversitemizin kampus alanında çevre düzenlemesi yapacağız. Giriş kapısında bir cami ve bir konak projemiz var. Yine hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ tarafından yapılacak olan caminin temeli 27 Nisan'da atılacak. Üniversitemizin en büyük ihtiyaç duyduğu bina rektörlük hizmet binası ve Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ek binası için TOKİ ile anlaşma sağlandı." diye konuştu.

GÜÇLÜ BİR MERKEZİ KAMPUS OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Yozgat'ın 13 ilçesiyle geniş coğrafyaya yayılmış büyük bir vilayet olduğunu ve bütün ilçelerin birer meslek yüksek okuldu istediğini belirten Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar , "İlçelerin bu taleplerini bir anda karşılamamız mümkün değil, ancak zaman içerisinde belli bir plan ve program içerisinde gerçekleştirilecek. Bizim önem verdiğimiz husus merkez kampusümüzdür. 9 bin öğrencimizin 5 bini merkez kampuste bulunuyor. Bu yıl eğitim fakültesi ve ilahiyat fakültesine yeni bölümler açıp öğrenciler alacağız. Ayrıca yüksek okullarımıza da açacağımız yeni bölümlerle inşallah öğrenci sayımız 10 bine ulaşacaktır. Bu sebeple merkez kampusümüzün yaşanabilir öğrencilerin ihtiyacına cevap verebilen bir alan haline getirmek istiyoruz. Güzel bir kampus daha çok öğrencinin gelmesi demektir. Akdağmadeni, Boğazlıyan ve Yerköy ilçemizde yüksek okulumuz var. Yozgat'ın en büyük ilçesi Sorgun'da ise inşaat çalışmaları sürüyor. Sorgun'un nüfusu köyleriyle birlikte Yozgat'ın köyleriyle birlikte nüfusuna eşit, bu sebeple Sorgun'daki yüksek okulun biran önce tamamlamak için çalışma başlattık. Sarıkaya'daki inşaat yarım şekilde bekliyor. Bu binanın da biran önce yapılmasını istiyoruz. Yine Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerimize hayırsever işadamları tarafından yüksek okul yapılma sözü verildi. Biz bu ilçelerimize yapılan okulları sosyal donatılarıyla birlikte yapılıp teslim edilmesini istiyoruz. Boğazlıyan'da yaşadığımız sıkıntıları buralarda yaşamak istemiyoruz. Öğrencilerin kalabilecekleri yurt, öğretim üyelerinin kalabilecekleri lojmanları ve okul binalarının eksiksiz teslim edilmesini istiyoruz. Boğazlıyan ilçemizde yüksek okul yapıldı, yapılırken verilen sözler okul açıldıktan sonra tutulmadı. Biz verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor ve öğrencilerimizin hiçbir zaman mağdur edilmesini istemiyoruz.? şeklinde konuştu.

Yozgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden üniversite ile gelişeceğini vurgulayan Rektör Uçar, ?Üniversitemiz gelişiyor, hızlı tren yolu yapılıyor, havaalanı konusu son günlerin en önemli gündemi haline geldi. Bu gelişmeler hem üniversitemizi hem de şehri geliştirecektir. Yozgat üniversiteyle birlikte gelişecek.? ifadelerini kullandı

Üniversitenin şuanda en büyük probleminin kampus alanından geçen ve kampusü ikiye bölen yol olduğunu ifade eden Rektör Uçar, bu yolun kaldırılması ve Atatürk yolunun kampus alanını dışından çevre yoluyla şehre bağlanması konusunda girişimlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber